Az étteremről

Az étlapon ugyanúgy megtalálhatóak a könnyű, egyszerű ételek, mint a gazdag, laktató vacsorák. A szezonalitást szem előtt tartva, executive chefünk időről-időre pop-up menüsort állít össze.

Posner Bistro & Bar

Sziget a nyüzsgő belvárosban

Bar_1

Lokáció

A nyüzsgő belváros szívében, közvetlenül a Hunyadi tér mellett a Posner Bistro oázis lehet azok számára, akik egy üzleti megbeszéléshez vagy egy hangulatos vacsorához keresnek helyszínt, szeretik a figyelmes kiszolgálást és folyamatosan keresik az új gasztronómiai élményeket.

Hangulat

Éttermünk és bárunk este 11-ig várja a vendégeit. Olykor zenés estekkel, különféle programokkal színesítjük a hétköznapokat – kellemes meglepetés a forgalmas belvárosból betérőknek a modern, ugyanakkor intim hangulatú étterem és bár a tágas, kényelmes tereivel, izgalmas fényeivel.

Bár

A Budapesten megszokott italkínálattól eltérően nagy hangsúlyt fektetünk Magyarország kiemelt borvidékeire és legnépszerűbb termelőire, valamint az itallapon elérhetőek lesznek a francia pezsgőkészítési eljárás hazai meghonosításában úttörő Kreinbacher-ház legkiválóbb termékei.

Bemutatkozik

Lipták Tamás

executive chef

A természetességre való törekvés, a helyi alapanyagok felhasználása, az egyszerű megoldások szeretete a Dániában töltött évek hagyatéka. A lüktetés, a bohémség London pubjaiban és éttermeiben ragadt rá. A vendéglátás széles spektrumát végigjárta, a kisebb lokáloktól a csúcsgasztronómiai szentélyekig mindent megismert.

Tamás számára a Posner a frissességről szól: a magyar konyha gazdag ízvilágának bemutatása termelői alapanyagokkal. A bisztró a fogalmi keret, ezt tölti meg mindazzal, amit a világban látott és amit a hazai gasztronómiában a legjobban szeret. Érkezésével a csapat új motort kapott. A legfontosabb cél, hogy az éttermet az emberek olyannak ismerjék meg, ahogy az az ő fejében megszületett. Hisz a nomen est omen-ben: az Up Hotel Budapestben csak felemelkedni lehet.

Aki a működésért felel

Hajlinger Gábor

F&B manager

Gábor fiatalon csöppent a vendéglátásba, korai tapasztalatait Angliában szerezte. Fél évre ment Londonba, de az ötcsillagos szállodák világa olyan szerelem lett, ami végül egy évtizedre a szigetországhoz kötötte. Lételeme a folyamatos változás. Mindig van mit tanulni és mindig van miben jobbnak lenni. Ugyanakkor szükségtelen minden trendnek felülni. A tradíciók ismerete és tisztelete pont olyan értékes, mint az újdonság megismerése.

Érkezésével a Posner Bistrónál új időszámítás kezdődik. A vendégélmény kialakításában az ő 22 éves szakmai múltja, precizitása és a részletekre való gondos figyelme komoly szerepet kap. Az executive séffel együtt azon dolgoznak, hogy a Posner vibráló, élettel teli hely legyen, ahol jó enni és jó lenni. Ha pedig valaki a champagne-ok megszállottja, benne emberére akad. Szenvedélyes figyelemmel adózik a francia ital történetének, készítésének és tündöklésének. A Posner bár éppen ezért nem is a Budapesten megszokott italkínálattal operál. Előtérbe kerülnek Magyarország kiemelt borvidékei, elismert termelői és a francia pezsgőkészítési eljárás hazai úttörőjének számító Kreinbacher-ház legkiválóbb termékei.

hu_HU