PROSECCO & PASTA

Posner Bistro és a Dolce Burata bemutatja:

PROSECCO & PASTA

Az év legolaszabb estéje

titkos családi műhelyekben őrzött kulináris különlegességekkel, rengeteg prosecco-val és isteni pastákkal.

Az előételek között Bologna legendái: a mitikus Salame Rosa és a családi műhelyben készült mortadella, amelyet burratával tálalunk. A tészta fővárosából, Gragnanóból érkezik a legfinomabb durumtészta, a Pasta Di Martino, amelyből az este folyamán négy tradicionális olasz étel készül. A legendás tészta csomagolását nem más, mint a nagymúltú olasz divatcég, a Dolce & Gabbana tervezte. A tészta világhírnevét olyan gasztro-influenszereknek is köszönheti, mint például a „Pasta Queen” néven ismertté vált Nadia Caterina Munno, aki a Pasta Di Martino-ra esküszik.

Egy finom tésztaétel mellé pedig prosecco dukál, és nem is akármilyen. A Rosanatale prosecco-válogatását a 2019 óta az UNESCO Világörökség részét képező Colbertado szőlőültetvényekről hozzuk. Az autentikus élményért magukat a termelőket is iderepítjük, hogy ők maguk beszéljenek a szenvedélyről, amelyből a különleges ital született.

Az este folyamán bemutatkozik az eseménynek otthont adó Posner Bistro executive séfje, Lipták Tamás, aki négysajtos raviolit és ínycsiklandó citromos krémdesszertet készít az étterem látványkonyhájában. Hozzá csatlakozik vendégséfként Giuseppe Schippano, akinek – mint a nemzetközileg elismert Serramazzoni vendéglátóiskola egykori igazgatójának – szárnyai alól több, azóta Michelin-csillaggal díjazott séf is kikerült.

Elfogadta meghívásunkat Luciano Vivolo is, aki egyenesen Bolognából érkezik, hogy saját, 3000 palackos, limitált kiadású borát személyesen mutassa be nekünk, Francesco Scalzone sommelier-vel karöltve.

Korlátozott mennyiségben a L’Unico bor a helyszínen kóstolható, de lehetőséget biztosítunk a limitált kiadású bor megvásárlására is.

Italkínálat:

  • 371 Prosecco di Treviso DOC EXTRA DRY
  • Acini di casa, Sparkling wine IGT SZŰRETLEN ŐS-PROSECCO
  • 448 Rive di Colbertaldo DOCG BRUT
  • 153 Valdobbiadene DOCG EXTRA DRY

Ételkínálat:

  • Olasz hideg antipasti válogatás -Burratina-focaccia-száritott paradicsom-mortadella
  • Paccheri Cacio Pepe Guancialeval lóbabbal és DOP Caciocavalo sajttal
  • Fusili di Gragnano Di Martino all’ Amatriciana
  • Penne pestoval
  • Spaghetti alla Carbonara
  • Strozzapreti raguszósszal friss spárgával és Modena prosciuttoval
  • +1 Négysajtos házi készítésű ravioli a Posner Bistro étlapjáról

Desszert:

  • Cannoli
  • Segreto crema di lemone, Lipták Tamás Executive séftől

Időpont: 2024.04.12. 18:00.

Early bird jegyek 2024. április 8-ig: 15 900 Ft / fő, ami tartalmazza a szervízdíjat.

A rendezvény ára 2024, április 9-11. között 19 900 / fő, ami tartalmazza a szervízdíjat.

A rendezvény napján 2024. április 12-én: 24 900 Ft / fő, ami tartalmazza a szervízdíjat.

A vacsora prosecco és ételkostolót tartalmaz 22 óráig.

Az est folyamán a zenét az olasz DJ, Sergio Antonio biztosítja.

A rendezvényre belépő vásárlása elővételben a helyszínen (Up Hotel Budapest recepióján) vagy e-mailben az event@uphotelbudapest.com -on lehetséges.

Cím: Posner Bistro & Bar (Up Hotel Budapest), 1067 Budapest, Csengery utca 31.

Az étterem az Up Hotel Budapest épületében található, és a szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg a Hunyadi tér felől.

HTML Button Generator

+36 30 181 3988

hu_HU