Gin & Jazz – Élőzenés vacsoraest Gin & Tonic-kóstolóval és workshoppal

2024. október 19. 18:30

Ünnepeljük együtt a nemzetközi Gin & Tonic napot

Élőzenés vacsoraest Gin & Tonic-kóstolóval és workshoppal

Partnerünk a Búzavirág Prémium magyar gin manufaktúra, akik az est folyamán bemutatják a Búzavirág kézműves magyar ginjüket. A gin összetételét 24 különböző növényi összetevő gazdagítja, beleértve a karakteres búzavirág szirmát is. A búzavirág szirom nemcsak ízében teszi különlegessé ezt a gint, hanem világoskékre festi magát a párlatot, vizuálisan is vonzóvá téve az italt.

Másik italkülönlegességük, a Zsolnay gin.  Zsolnay Vilmos születésének 193. évfordulója alkalmából a kollekció egyedülálló minőségi itallal egészült ki, melyet dupla aranycsillaggal értékeltek Londonban – a gasztronómia Oscar-jaként számontartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen -, a Great Taste Awards-on.  Üvege a 170 éves múlttal rendelkező, Zsolnay búzavirág motívummal díszített porcelán étkészlet mintájára készült.

A Búzavirág és a Zsolnay gint bemutatja: Csenki Tamás sommelier

 

A programon alkohol is felszolgálásra kerül, ezért csak és kizárólag 18 éven felüli vendégeink vehetnek rajta részt.

21.900 Ft

Elfogyott

Az est folyamán lehetőség nyílik megkóstolni az említett Búzavirág prémium gineket, valamint további 4 különleges ginfajtát a világ különböző részeiről. Az exkluzív ginek mellé Lipták Tamás executive séf készíti el az adott országok ételkülönlegességeit.

Az élő jazz zenéről Orbay Lilla és Barakonyi Brunó gondoskodik:

Orbay Lilla a fiatal jazz-generáció egyik legkiemelkedőbb egyénisége, aki muzikalitását nemcsak, mint énekesnő, de mint komponista és zenekarvezető is kamatoztatja. Énekhangján kívül zongorajátéka is meghatározó, szerzeményeit főként a légies, könnyed dallamok és a sokszor határtalan improvizációk kontrasztja erősíti.

Barakonyi Brunó nagybőgős, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves hallgatója, az Orbay Lilla Quintetben és egyre több különböző stílusú formációban is demonstrálja tehetségét.

Program

18:30 Érkezés

19:00 Ültetett, felszolgált vacsora (fingerfood)

Gin & Tonic-kostoló, történetek és érdekességek a felszolgált ginekről

20:30 Saját Gin & Tonic készítése az asztalnál

21:00 Kötetlen beszélgetés a Búzavirág gin tulajdonosával

 

Menü

Welcome drink

Búzavirág Gin & Tonic

Étvágygerjesztő falatkák

Hentes tál (háromféle felvágott, kovászos kenyér és uborka) papírcsónakban

kétféle házi pogácsa (sajtos, tepertős) kis kosárkák

Étel- és italsor

The Botanist (skót)

Skót tojás, zöldsaláta, szárított kapribogyó, újhagyma majonéz

Monkey 47 (német)

Citromos bajorkolbász, burgonyasaláta

Roku (japán)

Sushi (avokádó-lazac-uborka), washabi hab

Gin Mare Mediterranean (spanyol)

Paella (tenger gyümölcsei), chorizo morzsa, aszalt paradicsom

Búzavirág Zsolnay (magyar)

VEGÁN – lángos, tejföl, bacon, pirított magvak

Desszert

Rákóczi túrós pohárban

Képviselőfánk, vaníliás gin hab

Early bird jegyár 2024.10.11-ig: 19 900 Ft

Normál jegyár 2024.10.12-től 18-ig: 21 900 Ft

Rendezvény napján 2027.10.19-én: 24 100 Ft

A vacsora tartalmazza az étel és italsor árát, illetve a 12,5%-os szervízdíjat.

A rendezvényre belépő vásárlása elővételben a helyszínen (Up Hotel Budapest recepcióján), webshopon keresztül vagy e-mailben az event@uphotelbudapest.com-on lehetséges.

Cím: Posner Bistro & Bar (Up Hotel Budapest), 1067 Budapest, Csengery utca 31.
Az étterem az Up Hotel Budapest épületében található, és a szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg, a Hunyadi tér irányából.

Az est folyamán felszolgált gin különlegességek bemutatása

Hazai prémium ginek

Partnerünk a Búzavirág Prémium magyar gin manufaktúra, akik az est folyamán bemutatják a Búzavirág kézműves magyar gint, ami modern italkülönlegesség. A gin összetételét 24 különböző növényi összetevő gazdagítja, beleértve a karakteres búzavirág szirmát is. A búzavirág szirom nemcsak ízében teszi különlegessé ezt a gint, hanem világoskékre festi magát a párlatot, vizuálisan is vonzóvá téve az italt.

Másik italkülönlegességük, a Zsolnay gin, ami egyedi, magyar kézműves gin, a modern ízek és a hagyományos alapanyagok találkozása. Zsolnay Vilmos születésének 193. évfordulója alkalmából a kollekció egyedülálló minőségi itallal egészült ki, melyet dupla aranycsillaggal értékeltek Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként számontartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen, a Great Taste Awards-on.  A 170 éves múlttal rendelkező Zsolnay búzavirág motívummal díszített porcelán étkészlet generációk óta az egyik legismertebb termékcsalád. A Zsolnay Gin Pécs környékére jellemző lokális virágok felhasználásával készült, úgy, mint a mecseki kamilla vagy a vadgyömbér. A klasszikus London Dry irányt megtartva, a boróka és a citrusok mellett ezek az ital fő karakterei. A Zsolnay gint Franklin & Son grapefruit tonic-kal ajánljuk. A készítéshez használt 24 összetevő közül a boróka mellett a hárs és az akác adja az ital fő karakterét. Illata kellemesen édeskés, ízében a boróka és a citrusosság, a lágy, lekerekedett jegyek dominálnak. Azt est fénypontjaként a vendégeink számára lehetőség nyílik, hogy saját maguk készítsék el italukat ebből a kiváló prémium ginből.   

Nemzetközi prémium ginek

The Botanist (skót) – J. Gasco Indian Tonic

Igazi prémium gin, mely – mint a nevéből, a botanikusból is kiderül – 22 növényt tartalmaz. Készítői számára a vadság központi fogalom: egyszerre jelenti a zabolátlan atlanti-óceáni skót sziget szél és eső sújtotta vidékét, a vadon termő virágokat és gyógynövényeket, melyek a gin alapanyagául szolgálnak, és a szigeten élő emberek életstílusát, szabadságvágyát és értékeit.   

Az Islay szigetén előállított szesz komplex illatait és ízeit nehéz azonosítani a sok összetevő miatt. A citrusok és a virágok törnek előtérbe, és ki-ki számolhatja, hogy még hány növényt ismer fel a háttérben. Íze gazdag, mégis lágy és szaténsima.

Monkey 47 (német) J. Gasco Dry Bitter Tonic

A többszörösen díjazott Monkey 47 a németországi Fekete-erdőből származik, és nem csak az üvege különleges: egyedül ez a gin tartalmaz vörös áfonyát! A nevében rejlő szám arra a 47 gyógynövényre utal, amiből a párlat készül,és nem meglepő módon még az alkoholtartalma is 47%. Alacsony cukortartalmú tonikhoz ajánljuk, ami kihozza a Monkey 47 gazdag ízvilágát.

Roku (japán) – Fentimans Yuzu Tonic

A Roku Gin egy olyan összetett és izgalmas ital, amit az év bármely szakában nyugodtan fogyaszthatsz, hiszen magán hordozza mind a négy évszak jellemzőit. Mindezt válogatott japán alapanyagokkal alapozza meg: a tavaszt a sakura levél és virág, a nyarat a sencha és gyokuro tea, az őszt a sansho bors, míg a telet a yuzu héj idézi meg.

Gin Mare Mediterranean (spanyol) – Fever Tree Mediteranean Tonic

A Barcelona melletti lepárló rövid idő alatt a világ egyik legnépszerűbb gin gyártójává lépett elő. A desztilláló üzem egy olyan régi kápolnában található, ahol régen szerzetesek laktak. Az ital összetevői között megtaláljuk a rozmaringot, kakukkfüvet, kardamomot, arbequina olívát, bazsalikomot, sevillai narancsot és a citromot is. Illatában fűszeres, kicsit parfümös. Ízében a kakukkfű és a rozmaring dominál, aki odafigyel, érezheti a tengeri sósságot is. 

hu_HU