Ciao Italia – Utazás az olasz gasztronómia körül

2024. szeptember 28. 18:30

Az áprilisi sikeres olasz eseményünk után ismét Itáliát hozzuk el éttermünkbe. Olasz tésztaételekkel és piemonti borokkal jelentkezik újra a Posner Bistro.

Ezúttal az Il Poggio di Gavi piemonti borászat mutatkozik be. A Gaviban található igazi családi borászat alig néhány kilométerre található a Ligur tengerparttól. Szőlőültetvényeiken gyakran érezhető a „marin”, azaz a meleg, sós szellő illata, amely a tenger felől áramlik, és jótékony hatással van a szőlő növekedésére. Ez a mikroklíma biztosítja az itt készült borok kiválóságát, különösen a híres olasz fehérborok esetében.

A programon alkohol is felszolgálásra kerül, ezért csak és kizárólag 18 éven felüli vendégeink vehetnek rajta részt.

Original price was: 23.900 Ft.Current price is: 21.900 Ft.

Olasz ételek és borok

Az Il Poggio di Gavi borászat borkóstolója mellé séfünk, Lipták Tamás a legfinomabb, eredeti olasz alapanyagokból készíti el a menüsort.

A vacsora alatt bemutatásra kerülnek, az Il Poggio di Gavi borászat legkiválóbb tételei, amelyet maguk a borászok, Francesca Poggio és családja fognak prezentálni.

Az est folyamán a hangulatról egy olasz DJ, Sergio Antonio gondoskodik.

Program

  • 18:30 Érkezés
  • 19:00 Habzó bor és előételek felszolgálása
  • 19:30 Büfévacsora, borkóstoló, borok bemutatása
  • 20:30 A borászat és a felszolgált tételeik bemutatása
  • 21:00 Kötetlen beszélgetés a borászokkal

Ételkínálat

Olasz hideg antipasti válogatás
Burratina-focaccia-száritott paradicsom-mortadella

Tésztaételek
Paccheri Cacio Pepe Guanciale-val, lóbabbal és DOP Caciocavallo sajttal

  • Fusili all’Amatriciana
  • Penne Pesto Genovese
  • Spaghetti alla Carbonara
  • Négysajtos házi készítésű ravioli
  • Strozzapreti Bolognese

Desszert

  • Pisztáciamorzsás tiramisu
  • Torta Caprese
  • Segreto crema di limone, Lipták Tamás Executive séftől

Italkínálat

Vino Bianco Frizzante Ancestrale L’ECO
Ősi eljárással készült habzó bor 100% Cortese szőlőfajtából

Spumante Metodo Classico Brut L’Ape
Klasszikus eljárással készült habzó bor 100% Cortese szőlőfajtából

Nuvole Sul Poggio – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából
Luna Sul Poggio – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából
Etichetta Nera – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából

Jegyek

  • Early bird jegyár 2024.09.10-ig: 21 900 Ft+12,5% szervízdíj
  • Normál jegyár 2024.09.27-ig: 23 900 Ft+12,5% szervízdíj
  • Rendezvény napján 2027.09.28-án: 25 900 Ft+12,5% szervízdíj

A vacsora a bor, a habzó bor és az ételkóstoló árát tartalmazza 21:30-ig.

Az est folyamán a zenét az olasz DJ, Sergio Antonio biztosítja.

A rendezvényre belépő vásárlása elővételben a helyszínen (Up Hotel Budapest recepcióján), webshopon keresztül vagy e-mailben az event@uphotelbudapest.com-on lehetséges.

Cím: Posner Bistro & Bar (Up Hotel Budapest), 1067 Budapest, Csengery utca 31.
Az étterem az Up Hotel Budapest épületében található, és a szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg, a Hunyadi tér irányából.

hu_HU