2024. október 19.
Ünnepeljük együtt a nemzetközi Gin & Tonic napot
Élőzenés vacsoraest Gin & Tonic-kóstolóval és workshoppal
Partnerünk a Búzavirág Prémium magyar gin manufaktúra, akik az est folyamán bemutatják a Búzavirág kézműves magyar ginjüket. A gin összetételét 24 különböző növényi összetevő gazdagítja, beleértve a karakteres búzavirág szirmát is. A búzavirág szirom nemcsak ízében teszi különlegessé ezt a gint, hanem világoskékre festi magát a párlatot, vizuálisan is vonzóvá téve az italt.
Másik italkülönlegességük, a Zsolnay gin. Zsolnay Vilmos születésének 193. évfordulója alkalmából a kollekció egyedülálló minőségi itallal egészült ki, melyet dupla aranycsillaggal értékeltek Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként számontartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen, a Great Taste Awards-on. Üvege a 170 éves múlttal rendelkező, Zsolnay búzavirág motívummal díszített porcelán étkészlet mintájára készült.
A Búzavirág és a Zsolnay gint bemutatja: Csenki Tamás sommelier
Az est folyamán lehetőség nyílik megkóstolni az említett Búzavirág prémium gineket, valamint további 4 különleges ginfajtát a világ különböző részeiről. Az exkluzív ginek mellé Lipták Tamás executive séf készíti el az adott országok ételkülönlegességeit.
Az élő jazz zenéről Orbay Lilla és Szabolcsi Bence “Fészek” gondoskodik:
Orbay Lilla a fiatal jazz-generáció egyik legkiemelkedőbb egyénisége, aki muzikalitását nemcsak, mint énekesnő, hanem mint komponista és zenekarvezető is kamatoztatja. Énekhangján kívül zongorajátéka is meghatározó, szerzeményeit főként a légies, könnyed dallamok és a sokszor határtalan improvizációk kontrasztja erősíti.
Szabolcsi Bence “Fészek” gitáros, zeneiségét a blues- és rockelemekkel vegyült, groove alapú modern jazz jellemzi. Számos népszerű és elismert előadóművésszel szerepelt az ország legnagyobb koncert- és fesztiválhelyszínein, valamint Európa-szerte.
Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz zenetanár szakának hallgatói.
Program
18:30 Érkezés
19:00 Ültetett, felszolgált vacsora (fingerfood)
Gin & Tonic-kostoló, történetek és érdekességek a felszolgált ginekről
20:30 Saját Gin & Tonic készítése az asztalnál
21:00 Kötetlen beszélgetés a Búzavirág gin tulajdonosával
Menü
Welcome drink
Búzavirág Gin & Tonic
Étvágygerjesztő falatkák
Hentes tál (háromféle felvágott, kovászos kenyér és uborka) papírcsónakban
kétféle házi pogácsa (sajtos, tepertős) kis kosárkák
Étel- és italsor
The Botanist (skót)
Skót tojás,zöldsaláta,szárított kapribogyó,újhagyma majonéz
Monkey 47 (német)
Citromos bajorkolbász,burgonyasaláta
Roku (japán)
Sushi (avokádó-lazac-uborka), washabi hab
Gin Mare Mediterranean (spanyol)
Paella (tenger gyümölcsei), chorizo morzsa,aszalt paradicsom
Búzavirág Zsolnay (magyar)
VEGÁN – lángos,tejföl,bacon,pirított magvak
Desszert
Rákóczi túrós pohárban
Képviselőfánk, vaníliás gin hab
Early bird jegyár 2024.10.5-ig: 21 900 Ft+12,5% szervízdíj
Normál jegyár 2024.10.06-tól 18-ig: 23 900 Ft+12,5% szervízdíj
Rendezvény napján 2027.10.19-én: 25 900 Ft+12,5% szervízdíj
A vacsora tartalmazza a felsorolt ételeket és italokat 21:30-ig.
A rendezvényre belépő vásárlása elővételben a helyszínen (Up Hotel Budapest recepcióján), webshopon keresztül vagy e-mailben az event@uphotelbudapest.com-on lehetséges.
Cím: Posner Bistro & Bar (Up Hotel Budapest), 1067 Budapest, Csengery utca 31.
Az étterem az Up Hotel Budapest épületében található, és a szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg, a Hunyadi tér irányából.
Az est folyamán felszolgált gin különlegességek bemutatása
Hazai prémium ginek
Partnerünk a Búzavirág Prémium magyar gin manufaktúra, akik az est folyamán bemutatják a Búzavirág kézműves magyar gint, ami modern italkülönlegesség. A gin összetételét 24 különböző növényi összetevő gazdagítja, beleértve a karakteres búzavirág szirmát is. A búzavirág szirom nemcsak ízében teszi különlegessé ezt a gint, hanem világoskékre festi magát a párlatot, vizuálisan is vonzóvá téve az italt.
Másik italkülönlegességük, a Zsolnay gin, ami egyedi, magyar kézműves gin, a modern ízek és a hagyományos alapanyagok találkozása. Zsolnay Vilmos születésének 193. évfordulója alkalmából a kollekció egyedülálló minőségi itallal egészült ki, melyet dupla aranycsillaggal értékeltek Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként számontartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen, a Great Taste Awards-on. A 170 éves múlttal rendelkező Zsolnay búzavirág motívummal díszített porcelán étkészlet generációk óta az egyik legismertebb termékcsalád. A Zsolnay Gin Pécs környékére jellemző lokális virágok felhasználásával készült, úgy, mint a mecseki kamilla vagy a vadgyömbér. A klasszikus London Dry irányt megtartva, a boróka és a citrusok mellett ezek az ital fő karakterei. A Zsolnay gint Franklin & Son grapefruit tonic-kal ajánljuk. A készítéshez használt 24 összetevő közül a boróka mellett a hárs és az akác adja az ital fő karakterét. Illata kellemesen édeskés, ízében a boróka és a citrusosság, a lágy, lekerekedett jegyek dominálnak. Azt est fénypontjaként a vendégeink számára lehetőség nyílik, hogy saját maguk készítsék el italukat ebből a kiváló prémium ginből.
Nemzetközi prémium ginek
The Botanist (skót) – J. Gasco Indian Tonic
Igazi prémium gin, mely – mint a nevéből, a botanikusból is kiderül – 22 növényt tartalmaz. Készítői számára a vadság központi fogalom: egyszerre jelenti a zabolátlan atlanti-óceáni skót sziget szél és eső sújtotta vidékét, a vadon termő virágokat és gyógynövényeket, melyek a gin alapanyagául szolgálnak, és a szigeten élő emberek életstílusát, szabadságvágyát és értékeit.
Az Islay szigetén előállított szesz komplex illatait és ízeit nehéz azonosítani a sok összetevő miatt. A citrusok és a virágok törnek előtérbe, és ki-ki számolhatja, hogy még hány növényt ismer fel a háttérben. Íze gazdag, mégis lágy és szaténsima.
Monkey 47 (német) – J. Gasco Dry Bitter Tonic
A többszörösen díjazott Monkey 47 a németországi Fekete-erdőből származik, és nem csak az üvege különleges: egyedül ez a gin tartalmaz vörös áfonyát! A nevében rejlő szám arra a 47 gyógynövényre utal, amiből a párlat készül,és nem meglepő módon még az alkoholtartalma is 47%. Alacsony cukortartalmú tonikhoz ajánljuk, ami kihozza a Monkey 47 gazdag ízvilágát.
Roku (japán) – Fentimans Yuzu Tonic
A Roku Gin egy olyan összetett és izgalmas ital, amit az év bármely szakában nyugodtan fogyaszthatsz, hiszen magán hordozza mind a négy évszak jellemzőit. Mindezt válogatott japán alapanyagokkal alapozza meg: a tavaszt a sakura levél és virág, a nyarat a sencha és gyokuro tea, az őszt a sansho bors, míg a telet a yuzu héj idézi meg.
Gin Mare Mediterranean (spanyol) – Fever Tree Mediteranean Tonic
A Barcelona melletti lepárló rövid idő alatt a világ egyik legnépszerűbb gin gyártójává lépett elő. A desztilláló üzem egy olyan régi kápolnában található, ahol régen szerzetesek laktak. Az ital összetevői között megtaláljuk a rozmaringot, kakukkfüvet, kardamomot, arbequina olívát, bazsalikomot, sevillai narancsot és a citromot is. Illatában fűszeres, kicsit parfümös. Ízében a kakukkfű és a rozmaring dominál, aki odafigyel, érezheti a tengeri sósságot is.