2024. szeptember 28. 18:30
Az áprilisi sikeres olasz eseményünk után ismét Itáliát hozzuk el éttermünkbe. Olasz tésztaételekkel és piemonti borokkal jelentkezik újra a Posner Bistro.
Ezúttal az Il Poggio di Gavi piemonti borászat mutatkozik be. A Gaviban található igazi családi borászat alig néhány kilométerre található a Ligur tengerparttól. Szőlőültetvényeiken gyakran érezhető a „marin”, azaz a meleg, sós szellő illata, amely a tenger felől áramlik, és jótékony hatással van a szőlő növekedésére. Ez a mikroklíma biztosítja az itt készült borok kiválóságát, különösen a híres olasz fehérborok esetében.
Olasz ételek és borok
Az Il Poggio di Gavi borászat borkóstolója mellé séfünk, Lipták Tamás a legfinomabb, eredeti olasz alapanyagokból készíti el a menüsort.
A vacsora alatt bemutatásra kerülnek, az Il Poggio di Gavi borászat legkiválóbb tételei, amelyet maguk a borászok, Francesca Poggio és családja fognak prezentálni.
Az est folyamán a hangulatról egy olasz DJ, Sergio Antonio gondoskodik.
Program
- 18:30 Érkezés
- 19:00 Habzó bor és előételek felszolgálása
- 19:30 Büfévacsora, borkóstoló, borok bemutatása
- 20:30 A borászat és a felszolgált tételeik bemutatása
- 21:00 Kötetlen beszélgetés a borászokkal
Ételkínálat
Olasz hideg antipasti válogatás
Burratina-focaccia-száritott paradicsom-mortadella
Tésztaételek
Paccheri Cacio Pepe Guanciale-val, lóbabbal és DOP Caciocavallo sajttal
- Fusili all’Amatriciana
- Penne Pesto Genovese
- Spaghetti alla Carbonara
- Négysajtos házi készítésű ravioli
- Strozzapreti Bolognese
Desszert
- Pisztáciamorzsás tiramisu
- Torta Caprese
- Segreto crema di limone, Lipták Tamás Executive séftől
Italkínálat
Vino Bianco Frizzante Ancestrale L’ECO
Ősi eljárással készült habzó bor 100% Cortese szőlőfajtából
Spumante Metodo Classico Brut L’Ape
Klasszikus eljárással készült habzó bor 100% Cortese szőlőfajtából
Nuvole Sul Poggio – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából
Luna Sul Poggio – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából
Etichetta Nera – száraz fehér bor 100%-ban Gavi szőlőfajtából
Jegyek
- Early bird jegyár 2024.09.10-ig: 21 900 Ft+12,5% szervízdíj
- Normál jegyár 2024.09.27-ig: 23 900 Ft+12,5% szervízdíj
- Rendezvény napján 2027.09.28-án: 25 900 Ft+12,5% szervízdíj
A vacsora a bor, a habzó bor és az ételkóstoló árát tartalmazza 21:30-ig.
Az est folyamán a zenét az olasz DJ, Sergio Antonio biztosítja.
A rendezvényre belépő vásárlása elővételben a helyszínen (Up Hotel Budapest recepcióján), webshopon keresztül vagy e-mailben az event@uphotelbudapest.com-on lehetséges.
Cím: Posner Bistro & Bar (Up Hotel Budapest), 1067 Budapest, Csengery utca 31.
Az étterem az Up Hotel Budapest épületében található, és a szálloda főbejáratán keresztül közelíthető meg, a Hunyadi tér irányából.