PROSECCO & PASTA

Posner Bistro and Dolce Burata presents:
PROSECCO & PASTA
The most Italian night of the year
titkos családi műhelyekben őrzött kulináris különlegességekkel, rengeteg prosecco-val és isteni pastákkal.

Make a reservation

Az előételek között Bologna legendái: a mitikus Salame Rosa és a családi műhelyben készült mortadella, amelyet burratával tálalunk. A tészta fővárosából, Gragnanóból érkezik a legfinomabb durumtészta, a Pasta Di Martino, amelyből az este folyamán négy tradicionális olasz étel készül. A legendás tészta csomagolását nem más, mint a nagymúltú olasz divatcég, a Dolce & Gabbana tervezte. A tészta világhírnevét olyan gasztro-influenszereknek is köszönheti, mint például a „Pasta Queen” néven ismertté vált Nadia Caterina Munno, aki a Pasta Di Martino-ra esküszik.
Egy finom tésztaétel mellé pedig prosecco dukál, és nem is akármilyen. A Rosanatale prosecco-válogatását a 2019 óta az UNESCO Világörökség részét képező Colbertado szőlőültetvényekről hozzuk. Az autentikus élményért magukat a termelőket is iderepítjük, hogy ők maguk beszéljenek a szenvedélyről, amelyből a különleges ital született.
Az este folyamán bemutatkozik az eseménynek otthont adó Posner Bistro executive séfje, Lipták Tamás, aki négysajtos raviolit és ínycsiklandó citromos krémdesszertet készít az étterem látványkonyhájában. Hozzá csatlakozik vendégséfként Giuseppe Schippano, akinek – mint a nemzetközileg elismert Serramazzoni vendéglátóiskola egykori igazgatójának – szárnyai alól több, azóta Michelin-csillaggal díjazott séf is kikerült.
Elfogadta meghívásunkat Luciano Vivolo is, aki egyenesen Bolognából érkezik, hogy saját, 3000 palackos, limitált kiadású borát személyesen mutassa be nekünk, Francesco Scalzone sommelier-vel karöltve.
A limited quantity of L'Unico wine will be available to taste on site, but there will also be an opportunity to purchase the limited-edition wine.

Drink selection:
371 Prosecco di Treviso DOC EXTRA DRY
Acini di casa, Sparkling wine IGT CURIED ORIGINAL PROSECCO
448 Rive di Colbertaldo DOCG BRUT
153 Valdobbiadene DOCG EXTRA DRY

Food selection:
Italian cold antipasti selection -Burratina-focaccia-dried tomatoes-mortadella
Paccheri Cacio Pepe Guanciale with broad beans and DOP Caciocavalo cheese
Fusili di Gragnano Di Martino all' Amatriciana
Penne with pesto
Spaghetti alla Carbonara
Strozzapreti with casserole sauce, fresh asparagus and Modena prosciutto
+1 Négysajtos házi készítésű ravioli a Posner Bistro étlapjáról

Dessert:
Cannoli
Segreto crema di lemone, Lipták Tamás Executive séftől

Időpont: 2024.04.12. 18:00.

Early bird jegyek 2024. április 8-ig: 15 900 Ft / fő, ami tartalmazza a szervízdíjat.
A rendezvény ára 2024. április 9-11. között 19 900 / fő, ami tartalmazza a szervízdíjat.
A rendezvény napján 2024. április 12-én: 24 900 Ft / fő, ami tartalmazza a szervízdíjat.

Dinner includes prosecco and food tasting until 22h00.

Enjoy music throughout the evening from Italian DJ Sergio Antonio.
A rendezvényre belépő vásárlása elővételben a helyszínen (Up Hotel Budapest recepióján) vagy e-mailben az event@uphotelbudapest.com .

Venue: Posner Bistro & Bar (Up Hotel Budapest),
1067 Budapest, Csengery Street 31.
The restaurant is located in the building of the Up Hotel Budapest and can be accessed through the main entrance of the hotel from Hunyadi Square.

en_GB